Protuprovala > Akumulatori za protuprovalu

Akumulatori za protuprovalu

Rezervno napajanje alarmnih sustava - akumulatori za protuprovalne i slične sustave

Akumulatori ili olovne hermetičke baterije.

Akumulatorske baterije koje se ugrađuju u alarmne sustave služe kao back-up napajanje u slučaju prestanka funkcioniranja normalnog mrežnog napajanja. Akumulatori koji se ugrađuju u sustave protuprovalne alarmne zaštite moraju odgovarati najstrožim standardima u smislu sigurnosti od curenja, moraju biti konstruiranii atestirani za izuzetno veliki broj radnih ciklusa te moraju imati dug radni vijek da bi sigurnost sustava protuprovale , protuprepada, vatrodojave ili slično ostala nenarušena.

Kapacitet akumulatorske baterije koja se ugrađuje u protuprovalni alarmni sustav određuje se na temelju stvarnih potreba za svaki pojedini protuprovalni sustav što u praksi znači da za svaki protuprovalni sustav mora biti odabran takav akumulator koji može premostiti izostanak mrežnog napajanja onolikog trajanja koliko je minimalno zahtjevano projektom. U praksi se kapaciteti rezervnih napajanja kreću od 7,2 Ah na više za protuprovalne alarmne centrale i od 1,1 Ah na više za druge elemente (npr. alarmne sirene)

Kapaciteti akumulatora za vatrodojavne alarmne sustave točno su propisani i izračunavaju se za svaki pojedini projekt u sklopu projektne dokumentacije vatrodojavnog sustava. Akumulatori moraju biti u stanju premostiti ispad mrežnog napajanja sustava kako u stand by režimu tako i u alarmu. Radi toga su kvalitetni i pouzdani akumulatori ključni u svakom vatrodojavnom sustavu.

U profesionalnim sustavima protuprovale, vatrodojave, kontrole pristupa i slično kakve mi nudimo potrebno je voditi brigu o stanju akumulatora u sustavu i na vrijeme ga (po potrebi) promjeniti (po mogućnosti kroz redovan servis prije nego što dođe do kvara). U praksi je potvrđeno da svaki akumulator koji je u sustavu duže od 2 do maksimalno 3 godine (ovisi o veličini sustava) nije više pouzdan za upotrebu u protuprovalnom ili vatrodojavnom alarmnom sustavu od kojeg se očekuje stopostotna spremnost i besprijekorno funkcioniranje u bilo kom ternutku.

Akumulatori koje nudimo su izuzetno pouzdani i potvrđeni kroz dugogodišnju praksu. Kroz dugi niz godina selektirali smo dobavljače i proizvođače te danas zaista sa pravom možemo tvrditi da nudimo najbolje od najboljeg.

Pored vrlo široke primjene u sigurnosnim sustavima kao što su protuprovalni alarmi ili vatrodojavni sustavi naši akumulatori odlično će poslužiti i u sljedećim aplikacijama:

Uviek na lageru imamo veliki izbor akumulatora u većim količinama spremnih za isporuku. Po potrebi, pošiljku možemo poslati poštom ili kurirskom službom.


HOME